Geri Döndürme-Bağlama Büyüsü-Muska İşe Yaramazsa Ücret İadesi Almak İçin Yürütülecek Hukuki Süreç

En son şu tarihte güncellendi: 27 Mayıs 2023

Arkadaşlar öncelikle büyük yaratıcıya inancı olan birisi olduğumu söyleyerek başlayacağım bu yazıya. Büyü konusunda Yargıtay’ın görüşü aşağıdaki örnek kararlarda da görülebileceği üzere açık ve net. Türkiye’deki önemli medyum ve falcı arkadaşları tanırım, onlar da beni tanırlar. Birçoğu beni görünce şeytan görmüş gibi yüzlerini ekşitirler. Mehmet Görünmez şeytan, kötü adam onlar için. Oysa ki ben onlardan para kopardığım için bu şekilde kanaatteler. Bir medyum sizi dolandırdı ise; ondan paranızı geri alabilmek, ‘yargısal süreç başlatma konusunda ne kadar ciddi olduğunuza‘ ve ‘elinizdeki doğru doneler, kanun maddeleri ile şikayet edebilme kapasitenizin ne kadar olduğuna‘ bağlıdır. Genelde medyumlar şikayet edilmezler. Ortalama bir medyumun adli sicili ortalama bir avukatın adli sicilinden çok daha temizdir. Bu da talihin cilvesidir. Medyumlar da bundan ötürü dolandırırken çok korkmazlar, cüretkar olurlar. Ancak eğer sahte vefk, sahte muska, sahte büyü gibi bir eylem ile sizi dolandırdılarsa ilk yapılacak şey bellidir. Hemen bu konulardan anlayan uzman bir avukata müracaat etmek ve kurumsal hattından yahut kurumsal mail adresinden aşağıdaki nitelikli dolandırıcılık ve etkin pişmanlık hükümleri ile örnek Yargıtay kararlarından kesitler içeren “ciddi bir avukat ihtarnamesi” göndermektir.

Genelde biz bu ihtarnameyi gönderdikten sonra medyum arkadaşlar zararları yani sizden haksız yere aldıkları tutarları geri iade ediyor. Çünkü olası bir şikayet sonrasında; her ne kadar kendi gerçek isimleri, kimlikleri gizli olsa da, çoğu yurt dışında ikamet etse de; burada aracı olarak kullandıkları banka hesaplarının, gsm hatlarının bloke olmasından hoşnut kalmayacaklardır.

Arkadaşlar vekf, muska evinize gönderildi ise ve bu muskalar işe yaradıysa dahi medyumlara ödediğiniz paraları geri almanız mümkün. Çünkü büyü işleri nitelikli dolandırıcılık kapsamında sayıldığı için “işlevsellik” aranmamakta. Yani muska çalışsa bile ödediğiniz tutarı almak mümkün. Çünkü elde ettiğiniz menfaat ve başınıza gelen talihli şeyler; muska ve vekf sayesinde değil kendi kaderiniz ve büyük yaratıcının takdiri sayesinde geliyor. Bu gerçeği fark etmesi lazım insanların. Her ne kadar Kuran’ı Kerim’de büyü diye bir kavram olsa bile bu cinler alemi ile iletişim sonucu son derece nadir ve ender rastlanan bir durumdur. Bu ender rastlanan güce sahip olsalardı da emin olun 3-5 bin liraya muska satmak için değil, çok daha üstün menfaatler için kullanırlardı.

Şimdi gelgelelim büyücüyü, medyumu şikayet etmek ile ilgili olan kanun maddelerine:

 

TCK Nitelikli dolandırıcılık

Madde 158- (1) Dolandırıcılık suçunun;
a) Dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle,
b) Kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle, c) Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle,
d) Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya

dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle,
e) Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak,
f) Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle, g) Basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle,
h) Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari

faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında,
i) Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan

güvenin kötüye kullanılması suretiyle,
j) Banka veya diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin

açılmasını sağlamak maksadıyla,
k) Sigorta bedelini almak maksadıyla,
l) (Ek: 24/11/2016-6763/14 md.) Kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka,

sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle,

İşlenmesi halinde, üç yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. (Ek cümle: 29/6/2005 – 5377/19 md.; Değişik: 3/4/2013-6456/40 md.) Ancak, (e), (f), (j), (k) ve (l) bentlerinde sayılan hâllerde hapis cezasının alt sınırı dört yıldan, adli para cezasının miktarı suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamaz.

 

Etkin Pişmanlık TCK Madde 168

(1) Hırsızlık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, hileli iflâs, taksirli iflâs suçları tamamlandıktan sonra ve fakat bu nedenle hakkında kovuşturma başlamadan önce, failin, azmettirenin veya yardım edenin bizzat pişmanlık göstererek mağdurun uğradığı zararı aynen geri verme veya tazmin suretiyle tamamen gidermesi halinde, verilecek cezanın üçte ikisine kadarı indirilir.

(2) Etkin pişmanlığın kovuşturma başladıktan sonra ve fakat hüküm verilmezden önce gösterilmesi halinde, verilecek cezanın yarısına kadarı indirilir. Kaynak: Türk Ceza Kanunu 

Büyü Ücreti Geri Almak

Yasanın bu yukarıda saydığım maddeleri ve doktrindeki yerleşik içtihat birlikte yorumlandığında görülebilecektir ki sırf büyücüye ödediğiniz paranızı geri alabilmek için bile bir büyücüyü şikayet etmek gayet mantıklıdır. Ancak yargısal sürece girmeden henüz ihtarname aşamasında avukatınız bu ödediğiniz parayı geri alabilir. Bu sizin için çok daha iyi olacaktır. Çünkü malum bu enflasyon ortamında paranıza ne kadar erken kavuşursanız o kadar iyi olur sizin için.

Büyü ve geri döndürme muskaları düzenleyen büyücüler Yargıtay nezdinde nitelikli dolandırıcı olarak görüldükleri için (bunu kendileri de gayet iyi biliyorlar) yargısal süreçten birçoğu uzak durmaya çalışmaktadır. O sebeple size tavsiyem hakkınızı aramanız ve bu işin peşini katiyen bırakmamanız. Şunu unutmayın iyi insanlar cesur olmadıkça yeryüzünde kötülük kazanmaya devam eder. Biz , iyi insanlardan en azından bir kısmı cesurca hareket etmeli ve haksızların, haksızlığın karşısında dik durmalıyız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top