İcra tebligatı-ödeme emri geldi ne yapmalıyım?

En son şu tarihte güncellendi: 20 Haziran 2023

Eğer evinizin kapısını ptt’nin tebligat memuru çaldıysa ve size bir evrak imzalatarak icra tebligatını tebliğ etmiş bulunuyorsa o saatten itibaren kapitalizmin en karanlık yüzü ile karşılaşmış ve zamanla yarışıyorsunuz demektir. Böylesi anlarda insanlar genelde iki çeşit tepki veririrler. Ya çok fena halde panik yaparlar ve bocalarlar ya da hiç ama hiç umursamazlar ve iplemezler. İkisi de tehlikeli ve son derece yanlış reaksiyonlardır. İcra kağıdı yani ödeme emri ve bu ödeme emrinin bir tebligat ile tebliğ edilmesi, evinize gelmesi demek zorla size bir şeyleri yaptırılacağına dair uyarı kağıdı demektir. Bu evrakı ciddiye almaz iseniz köprüden önceki son çıkışı kaçırmak üzeresiniz demektir. O sebeple derhal bir avukata bu evrakı göndermeniz gerekiyor. Bana sağ alttaki whatsapp iletişim bölümünden bu evrakın resmini atabilirseniz eğer iyi günümdeysem size yardımcı olmaya çalışırım. Bakın iki tür icra takibi vardır. Bunlardan ilki ilamlı icra ikincisi ilamsız icra. İkisinin de itiraz prosedürü farklıdır ve her ikisinde de sadece hukukçuların üstesinden gelebileceği incelikler vardır. Eğer ki bu ödeme emirlerine doğru düzgün itiraz etmez iseniz icra memurlarınca itirazınız ne yazık ki kabul görmeyecek ve evinize/iş yerinize çilingir marifetiyle girmelerinin önünde engel kalmayacaktır

İCRA İTİRAZ DİLEKÇESİ OLUŞTURUCUYA GİTMEK İÇİN BU LİNKİ YENİ SEKMEDE AÇIN!

———— Eğer evinize icra tebligatı yani ödeme emri geldiyse atılacak adımlar şunlardır:

1) Gelen evrakı titizlikle incelemek ve usulüne uygun tebligatın yapılıp yapılmadığından emin olmak

Gelen tebligatı; enişteniz, dayıoğlu, sigortasız işçiniz ya da metresiniz alırsa o tebligat usülsüz olacaktır. Yani ödeme emri size hiç tebliğ edilmiş sayılmayacaktır. Bu konuda gerek Tebligat Kanunun’da gerekse İcra İflas Kanunun’da özel hükümler bulunmaktadır. İcra Hukukunun kalbi esasında Tebligat Hukuku’dur sevgili okurlar. Düzgün bir tebligat yoksa ihtar adamakıllı yapılmamışsa , kimsecikler sizin bir kuruşunuzu haczedemez. Mesela Tebligat Kanunu 21. maddeye dayanarak kayıtlı adrese tebligat yapmak için evvela ödeme emrinin normal yöntemle tebliğe çıkarılmış olması gerekmektedir. Yine kapıya yapıştırılan çağrı kağıdının görünür bir yere yapıştırılmış olması elzemdir. Komşularınız var ise onlara da sorulmuş olması ilk tebligat yönteminde zaruridir.

2) Derhal bir avukata yazmak

Bu konu bünyesinde 50’den fazla incelik barındıran ve hukukçu gözüyle irdelenmesi gereken bir konudur. Zamanla yarıştığımız için vakit kaybetmeden sonradan telafisi güç zararlar oluşmaması adına ivedi şekilde bir avukata yazmanız gerekmektedir. Elbette ki bu konuda çalışma yapan bir avukat nasıl bir yol izleyeceğini hangi stratejileri uygulayacağınız iyi bilir.

3) İtiraz süreci

Eğer gelen tebligat/ödeme emri ilamsız icraya ait ise borca ve imzaya itiraz hakkınız bulunmaktadır. Bu ikisine de düzgün ifadelerle ve hukuki jargon ile usulüne uygun olarak itiraz etmeniz gerekmektedir. Aksi halde onbinlerce liralık ödemeyi yapmak zorunda kalabilirsiniz. Eğer gelen ödeme emri ilamlı icraya dayanıyorsa bu sefer itiraz prosedürü daha farklı olacaktır. Bu sefer sürelere, zamanaşımına dayanarak icranın geri bırakılması için ilamlı icra emrine itiraz edilmesi gerekecektir. Eğer borç ertelenmiş, itfa edilmiş (evvelden bir şekilde ödenmiş) veya zamanaşımına uğramış ise icranın geri bırakılması talebiniz kabul görür. Yine bu süreç katiyen uzman bir avukat kanalıyla yürütülmelidir. Çünkü İcra Hukuku’nun en ince nüansları buradadır. Bu aşamada zamanaşımı, itfa, imhal gibi gerekçelerle muhalif olmalısınız. Eğer ödeme emri ilama değil de ilamsız bir takibe dayanıyorsa bu takdirde ilamsız takibe itiraz prosedürünü işletmek durumunda kalacaksınız.

Bu aşamada belirtmek gerekir ki kambiyo senetlerine mahsus takipte itiraz prosedürü farklı olmaktadır. Burada itirazdan ziyade “şikayet” söz konusudur. Bu şikayet de daireye değil mahkemeye yapılmaktadır. Öyle sebep göstermeden de otomatik durdurma hakkınız yok. Ya borcun kısmen veya tamamen ifa edildiğini delillerle birlikte iddia edeceksiniz ya da imza inkarında bulunacaksınız. Çek senet gibi kıymetli evrak niteliğindeki kambiyo senetlerinde itirazınız/şikayetiniz sonucu haksız çıkarsanız bunun az da olsa bir bedeli vardır (%10-20 inkar tazminatları).

Ancak şunu ifade etmek gerekir ki bu itiraz süreçleri yapılırken titiz ve son derece bilinçli olmak gerekmektedir. Çünkü icra itirazında yapacağınız en ufak hata davayı kaybetmeyi geçtik yargılanmanıza dahi sebep olabilmektedir.

3.1) İtiraz Etmek için Süreyi Kaçırdım Ne Yapmam gerekiyor?

Eğer itiraz süresini elinizde olmayan mücbir sebepler ile kaçırdıysanız hala bir yol-yöntem bulunmaktadır.

Madde 65 – (Değişik: 18/2/1965-538/35 md.) Borçlu hiçbir hatası, kusuru olmaksızın bir engel nedeniyle süresi içinde itiraz edememiş ise malları, maaşı, varlıkları haczedilip satılması aşamasına kadar itiraz edebilir. Ancak borçlu, engelin kalktığı günden sonra 3 gün içinde, bahanesini gösteren kanıtlarla beraber itiraz ve sebeplerini ve gerekçesini bildirmeye ve sonraki fıkra için yapılacak duruşmaya taallük eden harç ve masrafları ödemeye mecburdur. İtiraz üzerine icra mahkemesi ancak gecikme nedeninin içeriği ve meselenin muhteviyatına göre takibin durdurulmasını sağlayabilir. İcra mahkemesi, değerlendirmesini evrak üzerinde yürütür. Gerekmesi halinde iki tarafı hemen davet ederek mazeretin kabule şayan olup olmadığına karar verir. Duruşmaya karar verilmemesi halinde borçludan alınmış bulunan ücretler kendisine iade edilir. Bahanenin/mazeretin kabul edilmesi halinde icra takibi kendiliğinden durur. Aynı celsede alacaklı itirazın kaldırılmasını sözlü şekilde de talep edebilir. Bu takdirde tahkikata devam olunarak gerekli karar verilir.

Yukarıdaki İcra İflas Kanunu 65. maddesine göz atarsanız itirazın gecikmesi halinde ne yapmanız gerektiğini net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Gecikme durumlarında icranın akıbeti yukarıdaki kanun metninden de görüleceği üzere tamamıyla icra hakiminin takdirinde. Gecikme gerekçeleriniz hakimin subjektif bakış açısıyla değerlendirilip bir karar verilmektedir. O sebeple bu gecikme itirazınızı sakın ola amatör dilekçeler ile yapmaya kalkmayın. Hukuki bir lisan kullanarak, kapsamlı dilekçeler ile yapın. Başlıca icra ödeme emrine itirazında gecikme nedenleri; “tebligatın usulsüzlüğü“, “yanlış kişiye veya yanlış adrese çıkartılması” veya “yanlış şekilde tebliğ çıkarılmasıdır“.

4) İcra tebligatındaki bedeli ödememek için gereken davaları takip etmek

Eğer karşı taraf sizin itirazınız neticesinde verilen kararı mahkemeye taşır ise bu sefer siz bu mahkemede görülmekte olan davayı her bir celsesine katılmak suretiyle takip etmek durumundasınız. Eğer 2 celseye üst üste gelmez iseniz davanız müracata kalır yani düşer. Dolayısıyla dava açıldıktan sonra takip etmeme lüksünüz yok. Her duruşmaya gitmeli veya avukatınızdan yardım almalısınız. İtirazın iptali davası alelade bir davadan daha farklı ayrıntılara ve prosedürlere sahiptir. Bu davalarda borcunuzun içeriği ve borcun muaccelliyeti yargılama konusu olur. Bu ikisi farklı kavramlardır. Belki geçmişte borcunuz var olabilir ama bu borcun icra kanalıyla tahsili için gereken şartlar sağlanamamakta olabilir. Tüm bunların tayinini güncel mevzuat ve normlar belirleyecektir. Ayrıca bu aşamada belirtmek isterim ki 7 günlük süre hem ödeme emri tebligatının yapılması sonrası hem de icra mahkemelerinin vermiş olduğu kararların tebliği sonrası önem arz etmektedirler.

İcra tebligatı geldi ve üzerime hiçbir şey yok borcumu ödemez isem ne olur?

Bu soru sık sık sorulduğu için özel olarak cevap verme ihtiyacı hissettik. Eğer bir icra tebligatı geldiyse ve siz de bunu kaale almayıp haciz aşamasına kadar beklettiyseniz ve üzerinize hiçbir şey yok ise iflas edersiniz. Karşı taraf iflasınızı ister. Buna müteakiben borç zamanaşımı boyunca herhangi bir ödeme yapmadığınız sürece müflis konumuna düşersiniz. Üzerinize kayıtlı herhangi bir mal, mülk, maaş, taşınır, menkul kıymet var olduğu anda hemen bunu alacaklılar sıra cetveline göre haczedebilir. Tüm bunlarla karşılaşmamak için halk deyimi ile ayağınızı yorganınıza göre uzatmalı ve altından kalmayacağınız yatırımlara girişmemelisiniz. Battığında bile halen iflas etmeden ticari faaliyetlerinize devam edebilecek şekilde büyümeye çalışın. Aksi takdirde sonuçları hukuken ağır olacaktır. Adaletin gözü kördür. Haksızlık var ise kim olduğuna bakmaksızın kılıcıyla keser. Bu kılıcın kurbanı olmamaya çalışın. Hemen aşağıda icranın geri bırakılması kararı ile ilgili örnek Yargıtay kararlarından kesitler ekleyeceğim. Bunları incelemeniz sürecin vahamiyetinin farkına varmanızı sağlayacaktır.

İcra Tebligatının Gelmesi ile ilgili örnek Yargıtay Kararları

“Şikayetçi üçüncü kişinin, alacaklı tarafından borçlu kardeşi hakkında çeke dayalı olarak kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla başlatılan ve usulüne uygun tebliğ yapılmış, ödeme emri gelmiş bulunan takipte, murislerinden kalan taşınmazların tapu kaydına borçluya kazandıracağı hisse nispetinde haciz konulduğunu, murislerinin vasiyet yoluyla taşınmazları kendisine bıraktığını, vasiyetnamenin açılması ile mülkiyetlerin kendisine geçtiğini ve … 1. İcra Hukuk Mahkemesince takip dosyası hakkında icranın geri bırakılması kararı verildiğini ileri sürerek icra müdürlüğüne yaptığı hacizlerin kaldırılması talebinin reddine ilişkin kararın ve hacizlerin kaldırılması, ödeme emri tebligatı gelmesine mani olmak talebiyle icra mahkemesine başvurduğu, mahkemece şikayetin reddine karar verildiği görülmüştür. 4721 sayılı TMK’nun 705. maddesinde; “Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması tescille olur. Miras, mahkeme kararı, cebri icra, işgal, kamulaştırma halleri ile kanunda öngörülen diğer hallerde, mülkiyet tescilden önce kazanılır. Ancak, bu hallerde malikin tasarruf işlemleri yapabilmesi, mülkiyetin tapu kütüğüne tescil edilmiş olmasına bağlıdır” hükmü yer almaktadır. Hukuk Genel Kurulu’nun 07/04/2004 tarih ve 2004/12-210 E. 2004/208 K. sayılı kararında da açıklandığı üzere, taşınmazın, borçlunun borcu nedeniyle haczedilebilmesi için haciz tarihinde borçlu adına kayıtlı olması zorunludur. Taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde olmadığı gerekçesi ile haczin kaldırılmasını istemek ve bu yönde şikayette bulunmak hakkı, taşınmaz maliki veya maliklerine aittir. Somut olayda, haciz tarihinde taşınmazlar borçlu ve şikayetçinin murisleri adına kayıtlıdır. Şu halde şikayetçi üçüncü kişinin taşınmazlar üzerinde hakkı bulunduğundan şikayette hukuki yararı vardır. Şikayet dilekçesinin incelenmesinden, şikayetçi üçüncü kişinin icranın geri bırakılması kararının verilmiş olması dışında, ayrıca haciz konulan taşınmazların kendisine ait olduğu gerekçesiyle de hacizlerin kaldırılması talebinde bulunduğu, ancak mahkemece şikayetçinin bu yöndeki şikayetinin değerlendirilmediği görülmektedir.O halde mahkemece, taşınmazların haciz anında muris adına kayıtlı olduğu hususu dikkate alınarak şikayetçinin hacizli taşınmazlara ilişkin mülkiyet iddiası, şikayet dilekçesinde belirtmiş olduğu mahkeme kararları (vasiyetin açılması, alacak ve tenkis davaları ile vasiyetin tenfizi ve tapuya tescil davası sonucu verilen) getirtilerek, bu husustaki diğer delilleri sorularak göstereceği belge ve kayıtlar celb edilerek hep birlikte değerlendirilmeli ve haciz tarihi itibariyle taşınmazların şikayetçiye ait olup olmadığı belirlenerek oluşacak sonuca göre bir karar verilmelidir. Bu hususlar araştırılmadan eksik incelemeye dayalı olarak yazılı şekilde sonuca gidilmesi isabetsizdir.SONUÇ : Şikayetçinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK’nun 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), peşin alınan harcın istek halinde iadesine, ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 24.01.2017 gününde oybirliğiyle karar verildi.” (Yargıtay 13. Daire)

“Somut olayda davacı avukatın, müvekkili davalı Hilmi’ye vekaleten açıp takip etmiş olduğu icra takibi sırasında davalı şirket tarafından İTM’nde açılan davada, ödeme emri gönderilmiş yani icra tebligatı gelmiş ise de bundan önce davalı Hilmi ile anlaştıklarını ileri sürerek, takibin iptalini talep ettiği ve icranın geri bırakılmasına karar verildiği ve 3.2.2012 tarihli ibranamenin dosyaya ibraz edildiği anlaşılmaktadır. Avukatlık Kanununun 165. maddesi gereğince, söz konusu davada tarafların sulh oldukları tazminat miktarı üzerinden belirlenecek olan vekalet ücretinin davalılardan müteselsilen tahsiline karar verilmesi gereklidir. Tarafların sulh oldukları miktar ibranamede yazılı olmadığına göre, sulh olunan miktar tespit edilerek, tespit edilecek bu miktar üzerinden belirlenecek olan vekalet ücretinin davalılardan müteselsilen tahsiline karar verilmesi gerekirken, mahkemece vekalet ücretinden davalıların müteselsilen sorumlu oldukları kabul edilmekle birlikte, davacılara ödenmesi gereken vekalet ücretinin miktarında yanılgıya düşülerek, yazılı şekilde karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır.” (Yargıtay 13. daire, 2013/7554 Esas)

İcra Tebligatı gelince itiraz ettikten sonraki süreç nasıl işliyor?

Evinize ödeme emri geldikten yani icra tebligatı geldikten sonra hukuk kaidelerine uygun şekilde icra itirazında bulunduysanız top karşı tarafa geçmiş demektir. Karşı tarafın bir sonraki hamlesini beklemek durumundasınız şu aşamadan itibaren. Karşı taraf icra itirazınızı haklı görmez ve mahkemeye taşırsa icra itirazının iptali davası açılmış olur. Bu takdirde ise yaklaşık 1.5-2 yıl sürecek bir dava süreci ile karşılaşırsınız. Avukat tutmak veya davanızı her duruşmaya kaçırmaksızın gitmek suretiyle takip etmek durumunda kalırsınız. Eğer dava sonunda haksız bulunursanız %20 icra inkar tazminatı, avukatlık ücreti ve yargılama giderlerine de mahkum edilirsiniz ki bu durum sizin için hiç iyi olmaz. O sebeple icra itirazının iptali davası sürecine gitmemeye çalışmak ve alacaklı ile bir şekilde Sulh olmak sizin için her daim daha yararlı olacaktır.

Bu işlerde çoğu zaman sulh olmak savaşmaktan çok daha karlı olmaktadır. Karşı taraf ile diyalog kuracak ve aranızı bulabilecek bir hukukçuya müracat ettiğiniz takdirde sizin için böylesi uzlaşma yoluna gidebilir ve işleri çok daha kolaylaştırabilir.

 

Güvenlik Soruşturması Olumsuz Gelenlerle İlgili Emsal Kararlar Ve Dokümanlar

45 thoughts on “İcra tebligatı-ödeme emri geldi ne yapmalıyım?”

  1. Cengiz Uzunlar

    Hocam merhaba dün itibariyle kapıma ptt memuru tebligat ile ilgili sticker yapıştırmış. Muhtarlığa gittim ve öğrendim ki meğersem icra ödeme emriymiş. Kapıtta 12000 TL yazıyor. Nolur yardım edin avukat Bey. Ne yapmam gerekiyor?

      1. Öncelikle darda olan gerçek mazlum ve imkani gercekten kisitli olan kişilere yardimciboldugujuzbicin en azından sizin gibi nadir olan bilirkişi bir insana danışma şansı sunduğunuz için teşekkürler.allah razı olsun.fazla uzatmadan yapı kredi bankasına olan kredi karti borcundan dolayı karti iptal ettirip borcumu aylik taksitlere bildurmustum.bir sure duzensinolarak ödedikten sonra ödeyemez duruma geldim.yaklasik 7 uildir aktif olarak issizim.parca parça sigortalı olduğum olmuştur.ancak sonnolarak ilgili banka tarafıma BANKA ALACAKLARI ICRA DAIRESI TARAFINDAN .ILAMSIZ TAKIPLERDE ODEME EMRI gönderdi.Borc TOPLAM 1800 tl civari.imkanim gerçekten yoktur.elimede az bir para geçse bu parayı ailem için bir çocuğum var 1 yaşında onun için saklıyor yada kullanıyorum.elime gecen parada günlük islere dayalı 3yuz 500 tl gibi rakamlardir.UZERIME KAYITLI YADA GERCEKTE BANA AIT OLAN HERHANGI BIR TASINMAZ MAL ARSA EV VB .YOKTUR.maasim yoktur.birikmis param vs yoktur.bulundugum ev anneme ait bir evdir.ve onla birlikte yaşıyoruz.yaklasik 10 yuldir.ben esim çocuğum kardesim ve annem birlikte yaşıyoruz.sahsima ait hiç bir eşya yoktur evde anneme aittir.sizden ricam bana fikir vermeniz kısa ve öz olarak.ben bu borcu suan icin ödemek istemiyorum zaten imkanimda yoktur.eve icra gelirmi gelirse esyalari haczedebikirlermi? Bana ait olan hiçbir iğne dahi yoktur.sahsi giyim esyalari dışında.yada 2 .seçenek olarak hapis yatmadan bankayla yada sorumlusu avukat ile anlaşma şansım varımdır? Icra haciz aşamasında.eger yardimcinolurda kisaca bena bir fikir verirseniz sevinirim.cok tesekkurler iyigunler.

      1. Ferhat Dağdelen

        Tebligata 7 gün içinde itiraz etmem gerektiği söylendi. Nasıl itiraz edeceğim yardımcı olur musunuz?
        Durum acil!

          1. Eşimin adına gecek sene ölmüş babasından dolayı tebligat geldi.bilmedigimiz için reddi miras yapamadı borcu ödemek istemiyoruz çünkü diğer çocukları yaptı.mal beyani vermemiz gerekiyormu eşimin üstüne babasın dan kalan mallardan başka birşey yok çalışmıyor mal beyani vermek gerekirmi gerekirse verasetten kalan malları yazmaya gerek varmi

            1. Merhaba. Kyk borcumdan dolayı bütün banka hesaplarıma bloke geldi. E haciz başlatılmış. Herhangi ihbarname vs. E haciz başlatılacağına dair tarafıma tebliğ edilmedi. Eve ekmek alırken fark ettim 5 kuruşum kalmadı. Eşimin ilaçlarını alamadım. İcra müdürlüğüne ulaşmak için bin takla atmak gerekiyor. Sonunda biri dönüş yaptı ve banka blokelerindeki paraların durumuna göre tekar arıcaz denildi. Bu süreçte ne yapmam gerek. Hesaplarımdaki paralar ile ödeme yapmış sayılır mıyım? Haricen mi ödeme yapmam gerekiyor. İhbarname/tebligat gelmediği için ya da herhangi bir itiraz hakkım var mı?

      2. Hocam ben Memurum Cok Acıl Bılgınıze ıhtıyacım var Icra geldı kabul ettımm maasımdan kesılmesı ıcın ne yapmalıyım ve karsı tartaf odeyecegım dedıgım ıcın ıtıraz etmeyecek kabul edecek ne yapmam gerekır.

  2. Mehmet Bey gerçekten çok zor durumdayım, 3 çocuğum 2 tane de kedim var bakmam gereken. Eve ödeme emri tebligatı geldi. 14 000 küsür lira borcum nedeniyle. Nolur yardım edin. Allah şimdiden razı olsun

  3. Merhaba ben 2011 yılındaki dükkan borçlarım için 120 000 lira borçlandım. Geçen Nisan ayında eve tebligat geldi. Açtığımda 34 457 liralık ödeme emri çıktı. Buna itiraz etmedim. Şimdi 2 gün önce yeni bir tebligat geldi. Lütfen yardımcı olun.

  4. Merhaba avukat bey.
    Bana geçen ay üzerinde ödeme emri yazan istanbul 21. İcra dairesinden mavi bi zarfa tebligat gelmişti. Fakat hiçbiryere borcumun olmadığını bildiğimden atmıştım bi kenara. Bu tebligat sizce ileride problem yaratır mı ? Ne yapmam gerekiyor

    1. Tazminat dava mi kazandim.uyapta alacagim icrada .icra mahkemesini kazandım.faiz işlemekte kararda ilam bilgisi evrakı karşı tarafa ulaştı.davam istinafta görülüyor. Süreç nasıl işler.

  5. bana da geçen gün kapıma post it yapıştırmışlar. Üzerinde icra ödeme emrinin muhtarlığa bırakıldığı yazıyordu. Muhtara gidip aldım. Süresi ne zaman başlar acaba?

  6. Mehmet bey merhaba. Bana tebligat geldi ptt den. Vodafonedan 2 fatura gözden kaçmış ödenmemiş unutulmuş. 530 tl gibi bi icra miktarı geldi. Bende vodafone üzerinden hemen tüm borcumu kapattım. Bi sıkıntı kalmadı dimi. Yani ben tekrar tebligatta ismi yazan avukata iban dan para göndermek zorunda değilim demi. Aradım şirketi tamam dediler ibranamenizi maille göndercez. Ama yinede size sormak istedim bu süreçte bi problem yaşamam demi.

      1. Şirket derken yanlış demişiim. Aslında avukatı aramıştım. Onlar dedi bana ibranamenizi göndercez diye. Teşekkürler.

  7. Merhabalar
    Herkes borçlu olduğu için bende senetli alacaklıyım ama alamıyorum bende zor durumdayım alacağımı Nasıl alabilirim
    Teşekkürler

      1. Ahmet sentocak

        Mehmet bey ben kibristayim bana elcilikten kargoyla yollanmis icra takibi zarf geldi bnm birborxum olmadigini bilyorum ne yapmaliyim

  8. Merhaba Mehmet Bey, eve icra geldi 2 gün önce. Kambiyo senetleri vermiştim işim dolayısıyla. Zor durumdayım. İsminiz çok duydum, yardım etmişsiniz birçok insana. Benim de elimden tutun.

  9. AHMET TİRELİ

    MERHABA MEHMET BEY KURUMA MAAŞTAN 1/4 HACİZ İŞLEMİ YAPILMASI İLE TEBLİGAT GELDİ VE 15.12.2019 TARİHİ ELE MAAŞTAN KESİLMESİ İSTENİYOR ANLAŞILAN BİZ BUNU 15.01.2020 MAŞINDA KESSEK BİR YAPTIRIM İLE KARŞILAŞIR MIYIZ TEŞEKKÜRLER.

    1. Kolay gelsin 22.07.2020 ödeme emri geldi icra dairesinden üstümde mal varlığım yok sadece maaşım var 7 gün içinde cevap istiyorlar ne yapabilrim yardımcı olursanız sevinirim

  10. sefer bağcıtek

    Merhaba avukat bey istanbul’da 5-6 yıldır oturan kiracım 4 ay ödemeden ve eve oldukça çok zarar vererek çıktı icraya verdim 4 aylık kiramıve eve yaptığım 6000 tl zararı tahsil için sistemde kayıtlı adresine tebligat yapıldı sanırım karısı burdan ayrıldı burda oturmuyor artık deyip almamış tebligatı geri göndermiş ama halen sistemde orda oturuyor gözüküyor bu durumda ne yapmalıyız şimdiden teşekkürler

  11. Merhaba, bana tebligat geldi bende bankanın internet sayfasından ödedim ama ödemenin son günü geçtikten sonra hesabıma girdiğimde paranın iade olduğunu gördüm. Tekrar hemen ödemek istiyorum ama hemen haciz gelir mi yardımcı olursanız sevinirim

  12. Öncelikle kolay gelsin banada direk icra kağıdı geldi ve 7 gün içerisinde icra dairesine gidip mal beyanında bulunmam gerekiyormus ve o 7 gün geçti ben gidemedim ne yapmam gerekiyor

  13. Lütfen yardım edin

    Merhaba benim bankaya borcum bulunuyor 15bin kadar bi kaç ay ödeyemedim ve telefonum bozuk olduğundan yapılandıramadım hiç bişey yapamadım ve avukata yönlendirildi ve icra kağıdı geldi eve adıma hiç bişey yok çalışmıyorum ailemle yaşıyorum ve ailemin bu durumdan haberi yok ne yapmam gerekiyor eve gelecekler mi araştırılıyor dediler ama adıma bişey yok gelirler mi veya ne yapmam gerekiyor

  14. Nilifer DEMİR

    Mehmet bey merhaba, ben iş mahkemesini kazanarak karşı tarafa ilamlı icra takibi açtım 6.2.2020 de vekilinin adresine tebliğ edildiği gözükmektedir. işverene vekili cc de olmak üzere 2 kere hatırlatma maili attım ama ne geri dönüş var nede ödeme. bir kaç araştırmadan sonra ito ve tsg de değiştirilmemek üzere iş adresleri fiziki olarak değiştirilmiş. WEB sitesinde farklı adresler yazmaktadır. Ben bu şahısla alacağım çok olmasa bile inatlaşarak bu duruma kadar geldik. şimdi ödeme yapması için yeni kurduğu / taşındığı şirkete haciz yaptırmak istiyorum. 50 den fazla PC, kasası ve kasasının içinde temlik aldığı dosya ve çekler var. Aynı zamanda ufak bir tahsilat çağrı merkezi işletiyorlar. 20 den fazla avukatı bulunmaktadır. Bu işlemi bana yapan avukat kökenli bir iş veren. Duruşmalara bile gelmediler. Bu iş üzerinde 10 yıldan fazla tecrübem olduğundan dolayı bir kaç tane zamanında alınmış evrak sayesinde kazandım davamı. şimdi haciz yaptırmak istiyorum , avukat tutacak maddi gücümde maalesef yok. uyap vatandaş uygulaması üzerinden haciz isteyebilir miyim? bu arada alacaklı şirket ismi olarak gözükmekte. Ama iş verenim bu işler üzerinde ihtisas yaptığından dolayı arkasını sağlama almış. şirket üzerine ne var ne yok ise eşinin üzerine yaptırmış. Şirket araçları, telefon hatları, su, elektirik vs.. yeni taşındıkları menkulde nasıl bilemiyorum..

  15. Geri bildirim: Tefeciden Kurtulma Rehberi | Av Mehmet Görünmez

  16. YUSUF YILDIZ

    merhaba mehmetbey benim srunum internet aldım dsmart hediyeveriyoruz dediler 20 gün kullandım çekmiyor sürekli donuyor aradım iptal etmediler ayarlıyoruz diye beni oyaladılar tekrar aradım iptaledindiye benden 450 tl para istediler vermedim şimdi icraya vermişler bana tebligat gelmedi neyapabilirim bana biryolgösterirsen sevinirim

  17. Geri bildirim: Kaçırılan Mal-Tapu Nasıl Geri Alınır?- Borçlu Mal Kaçırırsa Yapılacaklar! | Av Mehmet Görünmez

  18. Mart ayında boşandım mahkeme bana evi terk ettiğim için manevi tazminat verdi 10000 TL çocukların velayetinide bana verdi iki çocuğa aylık 200 lira nafaka verecekti ödeme yapmadı icraya verdim oda bana tazminat için icra takibi başlatmış ne yapmalıyım çalışmıyorum Bi gelirim yok avukat tutamıyorum boşanma davasında kendim hallettim ama karşı tarafın avukatı var

  19. Savaş doktoru

    Merhaba 3 ayrı icra dosyam var banka kart ve kredı borcları bu dosyalar gectıgimız ay sonu acildi henuz tebligat gelmedi tebligatı bekliyorum mal beyanı ıcın cunku yurtdısına gıdıp geliyorum. Mal beyanı yapmazsam yurtdısına cıkarken sorun yasarmıyım karsı taraf beyan yapmadı diye dava acarsa ozman mı beyan yapana kadar cıkartmazlar.
    Birde Bn ogrencı yım ama senelerdir duzenlı kullanımları var 3 banka toplam 60 bın (oldu masraflarla 80) pandemiden 4 ay once ıssız kaldım sürec baslamıs. Sımdıde dava açılmış. Adresim daha once tadındıgımız bir evde gozukuyor ve üzerime hiç bir kayıtlı bısey yok mal beyanında bu durumu belırtecegım malım yok ve o adresle alakam yok simdiki adresim budur diye. Aile evı adresini verecegım. Malım yok cevre drstegoyle gecınıyoRum dedıgım zaman da aile evine haciz için gelirlerse sonucta benım ustüme bırsey yok ama ailemin faturasız esyaları yada dolaptaki ziynet yada parasını alabilir ler mi. Yoksa hıc adresi karıstırmasam ama yanlıs beyan cezası var.
    Yıllardır hep erken odemlerr yaptım bu donemin sartları benı bıle bu duruma soktu bilgilendirirsenız cok sevınırım

    1. Avukat bey iyi akşamlar
      Benim 5 tane bankaya kredi ve kredi kartı borcum var ve odeyemiyorum
      Henüz icra emri gelmedi fakat önümüzdeki günler gelecek muhtemelen
      Evde kiraciyim çamaşır makinası bulaşık Makinesi buzdalabi he-level televizyon leptop bilgisayar klima var hepsi birer adet
      2 adetde koltuk takımı var onlarda alalı 10 yıl oldu
      Şimdi bunları alıp gidebilirler mi ayrıca bunların borçları karşılaması mümkün değil
      Ayrıca ben emekliyim ve maaşımı yapikrefidem alıyorum ve 1350 TL kredi taksidi otomatik olarak kesiliyor
      Maaşıma İcra geldiğinde gecinmem mümkün değil emekli olduğum için maaş haczine izin vermemsem ne olur ve nasıl engellenen gerekiyor.
      Aydınlatır ve yardımcı olursanız sevinirim.

    1. PTT den bilgilendirme bırakılmış,muhtarlıktan tebligatınızı alın diye,almalımıyım? Pandemi döneminde Bankadan kredi almıştım birkaç taksit ödemiştim,sonra düzenli ödeyemedim.Evim kira iş yerimde kira, Küçük esnafım düzenli gelirim yok.Ne yapmalıyım?

  20. Burak Yıldız

    İyi günler
    İstanbul 4. İcra müdürlüğü tarafından 15 Mart’ta gelen ödeme emrine yasal süresi içinde ödeme yapamadım ama 18 Mart’ta mal beyanında bulundum ailemle yaşadığıma herhangi gelirim olmadığını belirttim. Az önce uyapta gördüm alacaklı avukatı takibin kesinleşmesini talep ederim diye dilekçe sunmuş. Ankara’da yaşıyorum sizce ailemle yaşadığım eve haciz ne zaman gelir 29.000 TL yaklaşık borcum eşyalar bu borca yetmez ise yinede el koyar mı teşekkür ederim iyi çalışmalar

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top